Nieuwsitem

Els Ruiter komt IA versterken

Met veel plezier kunnen wij bekendmaken dat Els Ruiter als Kennismanager & trainer persoonlijke effectiviteit en communicatie het team bij InkoopAcademie komt versterken. Haar jarenlange ervaring als trainer en persoonlijke coach op deze gebieden, maar vooral ook haar persoonlijkheid en passie, zal zij inzetten om verder invulling te geven aan één van onze pijlers: het “emotionaliseren van het inkoopvak”; bedrijven doen geen zaken met elkaar, mensen doen zaken.

Het inkoopvak maakt grote veranderingen door. We zien dat inspectie en controle steeds meer moeten worden losgelaten. Dit vraagt ander gedrag van inkoopprofessionals, zoals interactie, vertrouwen, loyaliteit en openheid. Dat is nog niet zo eenvoudig binnen een inkoopfunctie waarin vaak tegengestelde belangen lijken te spelen. Het is opvallend dat veel organisaties en professionals zich toch vooral richten op de inhoudelijke kwaliteit van het inkoop vak. De sleutel om effectief mee te groeien in de ontwikkelingen van het vak zit echter meer in een goede dialoog. Daarbij geldt: “betere inkoop begint bij jezelf”.

Om effectieve veranderingen te realiseren werken we met diverse generieke methodieken en theorieën die naadloos aansluiten bij de vraagstukken waarmee inkoop worstelt. Daarbij besteden wij voortdurend aandacht aan de vertaalslag die nodig is voor de praktische toepassing binnen de context van inkoop.
Hierin zullen deze trainingen bij InkoopAcademie zich dan duidelijk onderscheiden van de generieke trainingen op deze gebieden.

Op dit moment staat er een tweedaagse training “Inkopen met NLP” (als Summer course) en een eendaagse workshop “Inkoop business in verbinding” op het programma. Binnenkort komt van deze workshop ook een driedaagse variant.