Workshop Onderhandelen met Business focus (WOB)

Verbinden in complexe situaties met uiteenlopende belangen

 

Bruggen bouwen

Inkoopverandermanagement kent drie verschillende levels; het veranderproces van de inkoopprofessional, van het inkoopteam, en van de inkoopomgeving.  Daarbij moet jij effectief kunnen handelen in complexe situaties waarin tegengestelde belangen spelen. 

Ook wanneer stakeholders zich niet zo expliciet uiten kan er sprake zijn van onderliggende tegengestelde belangen. Dit kan resulteren in moeizame samenwerkingsrelaties, teruglopende teamprestaties en escalerende conflictsituaties. 

Het traditionele onderhandelingsspel op basis van macht resulteert niet langer in duurzame oplossingen. Echt succesvol veranderen van inkoop vraagt om een passende onderhandelingsstijl waarbij sprake is van wederzijds commitment. Als professional wil jij je positioneren als bruggenbouwer in de onderhandeling, met een focus op de gewenste business resultaten.

Deze dag gaan we dieper in op de wijze waarop je vanuit Inkoop kunt onderhandelen gericht op het behalen van resultaten met behoud van een goede relatie. 

We focussen op het hanteren van de meest effectieve communicatiestijl, en het maken van een goede objectieve analyse van de situatie. 

Verder ondersteunen wij je met een aanpak gericht op duurzame oplossingen. 

De workshop kenmerkt zich door een dynamische en veilige sfeer waarin ruimte bestaat om oprechte eigen keuzes te maken. Tijdens de workshop wordt voortdurend aandacht besteed aan de vertaalslag die nodig voor de praktische toepassing in de eigen inkooppraktijk. 

 

Voor wie

Deze workshop is gericht op alle professionals binnen de inkoopfunctie die hun positie als bruggenbouwer willen verbeteren vanuit optimale verbinding met de business. Bijvoorbeeld inkoopadviseurs, inkoopmanagers, commoditymanagers, contractmanagers, accountmanagers, facility managers, categoriemanagers en inkopers.

Resultaat

Na afloop van de workshop weet je:

  • Welk effect jouw persoonlijke stijl heeft;
  • Wat jij nodig hebt voor een relatiegerichte onderhandelingsstijl;
  • Hoe je een diepere objectieve analyse maakt;
  • Hoe je standpunten kunt ombuigen naar hogere belangen;
  • Hoe je een goede gespreksstructuur hanteert om tot een oplossing te komen.

Het trainingsmateriaal wordt digitaal aangeboden. Als naslagwerk gebruiken wij een interactief eBook met daarin filmpjes, de presentatie(s) en animaties. Dit boek is een EPUB boek en is geoptimaliseerd voor de Apple iPad. Het interactieve boek is echter ook op een Android tablet te lezen met (voor Samsung) de Publiwide reader app. Let op: een iPad is bij deze workshop niet inbegrepen.

Incompany

Deze workshop kan ook bedrijfsintern georganiseerd worden. Dat kan los, maar ook in onderlinge samenhang met de gekoppelde workshops InkoopLeiderschap (WIL), Strategisch Adviseren (WSA) en InkoopSamenwerking (WIS). Bel of mail ons voor een passende aanbieding.

 

documentatie

Documentatie

Download de factsheet

Downloaden
data en lokatie

Data en lokatie

Bekijk waar en wanneer je deze workshop kunt volgen

 
Zie overzicht
kosten

Prijs

ex BTW

Inschrijven