InkoopJobs independent

InkoopJobs heeft de afgelopen jaren onbetwist de grootste online positie ingenomen in de Nederlandse inkoopmarkt. Met meer dan 26.000 (!) professionals in de InkoopJobs community, honderden dagelijkse gebruikers van de InkoopJobs app en nog eens honderden bedrijven die op InkoopJobs hun personeelsadvertenties en diverse carrière-items promoten is InkoopJobs niet meer weg te denken uit het Nederlandse inkooplandschap. Daarmee hebben de aandeelhouders besloten dat het moment gekomen is om de community geheel zelfstandig door te laten gaan.

Mike de Jongh (InkoopAcademie), medeoprichter van het eerste uur:

“De aandelen zijn in 2022 overgedragen aan Maarten van den Berg. Maarten is sinds het eerste uur van de oprichting van InkoopJobs BV de dagelijks drijvende kracht achter het platform van InkoopJobs en luidt via deze stap de volgende fase van InkoopJobs in.

Het was altijd de bedoeling om een zelfstandige community voor professionals te ontwikkelen. Als een soort ‘Funda’ voor professionals en -bedrijven. Een one-stop-shop voor nieuws, vacatures, events en opleidingen. Door als aandeelhouders bij aanvang een steuntje in de rug te geven is InkoopJobs binnen enkele jaren de grootste online community voor inkoop-, categoriemanagement en contractmanagement professionals geworden. En door nu de volgende stap te zetten, en InkoopJobs geheel zelfstandig door te laten gaan, garanderen we 100% objectiviteit en focus op maximale waarde voor professionals en inkopende organisaties. Dit komt ons vakgebied absoluut ten goede.

Als InkoopAcademie blijven we uiteraard nauw betrokken en hebben we ons direct voor de komende 3 jaar als vaste deelnemer van het platform van InkoopJobs verbonden. Want de content van InkoopJobs is niet alleen uniek, maar de werkwijze en de InkoopJobs app zijn erg verfrissend en leuk. En inkoop leuker maken heeft nu eenmaal onze dagelijkse focus!”

Dannis de Redelijkheid (Actos Groep), voormalig aandeelhouder

“Voor de Actos groep – en dan met name de labels InQuest, In2Talent en Conducto Opleidingen – was en is InkoopJobs een waardevol kanaal om zo diverse opleidingen en vacatures uit naam van deze labels gericht onder de aandacht te kunnen brengen bij een grote, gespecialiseerde doelgroep.

De meerwaarde van InkoopJobs heeft voor ons altijd gelegen in het ‘zonder belemmeringen door alle relevante partijen’ in de markt kunnen laten zetten van alle relevante carrière-items. Hier hebben wij als Actos groep graag een steentje aan bijgedragen, maar erkennen dat deze volgende stap een noodzakelijke is. Met Maarten van den Berg als nieuwe eigenaar garandeert InkoopJobs direct zichtbaar en feitelijk haar onafhankelijkheid en objectiviteit. Wij wensen Maarten heel veel succes met deze mooie nieuwe stap!”

Maarten van den Berg, eigenaar van InkoopJobs:

“Professionals zijn vandaag de dag niet alleen kritisch in de baan die zij zoeken, zij willen zich ook op een geheel eigen manier professioneel ontwikkelen. Daarom biedt InkoopJobs een ‘centraal en alles omvattend’ (carrière)platform waar zij zich kunnen oriënteren op alles wat te maken heeft met hun carrièreontwikkeling. De andere zijde van de medaille is dat diverse organisaties, vanuit uiteenlopende doelen en de heersende schaarste aan professionals, een sterke behoefte hebben om ‘online gevonden’ te worden door deze professionals. Via de juiste online exposure activiteiten weet InkoopJobs voor hen het blikveld van de professional te bereiken en zo online zichtbaarheid te creëren. InkoopJobs is daarmee een centrale ontmoetingsplaats voor vraag naar – en aanbod van – inkoop-, contractmanagement en categoriemanagement professionals.

De ambitie is er om de komende jaren (online) door te groeien en nog meer bekendheid te creëren onder onze doelgroep(en). Hierbij is onze visie om met name de ontwikkeling van het platform vanuit de dialoog met professionals én belanghebbende organisaties tot stand te laten komen. Vanuit die dialoog hebben wij besloten om in de nabije toekomst meer vorm en sturing te gaan geven aan het aspect ‘ontmoeting tussen vraag en aanbod’. Meer hierover volgt uiteraard nog, dus stay tuned!”

InkoopJobs is De carrière- en nieuwssite voor inkopers in de Benelux!