Waarom 1 jaar lang studeren…

…als je in 7 dagen beter inkopen kunt leren?

Wij krijgen regelmatig de vraag hoe de leergangen van InkoopAcademie verschillen van andere op de markt beschikbare inkoopopleidingen. De meeste van die opleidingen vragen 6 tot 12 maanden studie. Dat kan dan toch niet vergelijkbaar zijn met een zevendaagse (een dag per week) leergang van InkoopAcademie? Nee en ja.

Nee, het is inderdaad niet vergelijkbaar qua hoeveelheid kennis die tijdens zo’n leergang wordt aangereikt. Wanneer je een lesprogramma van een jaar moet vullen, heb je een veelheid aan onderwerpen nodig. Er komen dan ook zeker meer onderwerpen aan bod bij die ‘andere’ opleidingen dan in InkoopAcademie leergangen.

Ja, het is echter weer wel vergelijkbaar als je er van uit gaat dat deelnemers een inkoopopleiding volgen om na afloop daarvan vooral ‘beter’ te kunnen inkopen. Niet primair om na afloop meer kennis te hebben over zaken waar ze in hun praktijk niets mee kunnen.

Wij hebben dan ook de volle overtuiging dat onze deelnemers na 7 dagen InkoopAcademie succesvoller kunnen zijn in hun vak dan na 1 jaar lang kennis opdoen. Dat is overigens ook precies wat wij van deelnemers tijdens de terugkomdagen na leergangen horen.

Maar ik ben ook maar gewoon iemand van WC-eend die roept dat WC-eend het beste product is. Dus als jij twijfelt over ‘1 jaar studeren’ of ‘in 7 dagen beter inkopen leren’, neem dan even contact met ons op. Wij brengen je graag in contact met ervaren WC-eend gebruikers. Zij kunnen jou dan vertellen wat zij uit die 7 dagen hebben gehaald en wat dat voor hun succes in de praktijk heeft betekend.